Mézeskalács
2006.12.19. 11:44
Süssünk karácsonyi mézeskalácsot
Klasszikusan karácsonyi süti a mézeskalács. Díszítsd vele te is a fát!
Hozzávalók:
50 dkg liszt 10 dkg méz 10 dkg cukor 5 dkg vaj 3 tojás 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék 1 db citrom 10 dkg porcukor színes szórócukor
A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket, a mézet, a cukrot, ráreszeljük a citromhéjat, majd összegyúrjuk. Egy nyújtófával vékonyra nyújtjuk, majd különféle formákat szaggatunk belőle. Tepsibe téve 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjét kikeverjük a porcukorral, habzsákba tesszük, a kisült mézeskalácsokra nyomjuk, végül színes szórócukorral díszítjük. Jó étvágyat!
|